Caută
Close this search box.

DREPTUL DE RETRAGERE DIN CONTRACT

” Retragerea din contract ” se referă la dreptul dvs. legal de a renunța la comanda plasată prin efectuarea unui retur de marfă în conformitate cu dispozițiile Ordonanței de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță. Puteți beneficia de acest drept legal dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

Returul se poate face în interval de 14 de zile calendaristice de la data la care ați intrat în posesia produsului comandat, fără a fi nevoit să justificați/motivați decizia de retragere.

În acest caz, va rugăm să ne notificați cu privire la decizia dvs. de retur, trimițând un e-mail la adresa sales@irinaschrotter.com și telefonic, la numărul : 0232.230.988, Departamentul Relații cu Clienții.

Pentru derularea procedurii de retur, este obligatoriu ca dvs. să ne transmiteți o declarație de retragere din contract neechivocă. Puteți face acest lucru și prin completarea formularului de retur online (sau atașat facturii online)( sau pe care îl puteți descărca aici – link la formular ). Vă rugăm sa vă asigurați că la completarea acestui formular ne furnizați corect și complet următoarele informații :

 1. Numele și prenumele dumneavoastră
 2. Numărul comenzii/date de identificare ale comenzii
 3. Data plasării comenzii și data primirii comenzii
 4. Motivul pentru care returnați produsul, doar în cazul în care doriți să-l menționați (”Motiv Returnare”); Dacă îl veți menționa vom utiliza răspunsul dumneavoastră în vederea îmbunătățirii calității produselor și serviciilor noastre
 5. Contul IBAN în care urmează să virăm contravaloarea produselor returnate, Banca la care este  deschis contul, Nume titular cont bancar;
 6. Orice observație pe care o apreciați ca fiind relevantă și care are legătură cu returnarea produselor (”Observații”) ;

Dorim sa va atenționăm că returnarea produselor către S.C. EXCLUSIV COMP SRL., neînsoțite de formularul de retur completat corect, ori necompletarea tuturor informațiilor solicitate, poate atrage după sine refuzul SC EXCLUSIV COMP SRL de a procesa returul sau întârzieri in timpul de procesare a returului, respectiv de rambursare a contravalorii produselor.

 1. a)     Articolul de îmbrăcăminte/încălțăminte și/sau accesoriul returnat trebuie însoțite de toate etichetele originale ale producătorului. Dacă articolul de îmbrăcăminte pe care îl returnați include și un accesoriu (exemplu : o rochie ce include un cordon), vă rugam sa le trimiteți împreună, așa cum au fost livrate inițial. Atât produsele, cat si ambalajele originale trebuie returnate la nivelul de calitate la care au fost primite, fără a fi suportat deteriorări ulterioare sau fără a fi purtat. Nerespectarea acestei condiții va atrage refuzul returului din partea SC EXCLUSIV COMP SRL
 2. b) Produsul comandat și pe care doriți să îl returnați trebuie ambalat în același ambalaj în care l-ați primit – inclusiv foliile de protecție (dacă acestea există). Produsul și ambalajul trebuie să fie intacte, nedeteriorate, fără urme de manipulare defectuoasă și fără urme de uzură de orice natură.  Nerespectarea acestei condiții va atrage refuzul returului din partea SC EXCLUSIV COMP SRL

Atenție: pentru a putea respecta cerințele procedurii de retur, vă rugăm să păstrați atât ambalajele si etichetele originale ale produselor, cât si documentele (factură, instrucțiuni etc.) ce au însoțit comanda o perioada de 14 de zile calendaristice de la data recepționării, pentru eventualitatea în care, ulterior, în acest interval de timp, decideți să efectuați un retur de marfa.

 1. c)    Introduceți factura și documentele însoțitoare (dacă acestea există) în cutia în care ați primit produsul de returnat, ambalat conform cerințelor de mai sus. Sigilați bine coletul. Lipsa facturii sau a documentelor însoțitoare din coletul returnat va duce la refuzul returului
 2. d)    Costurile de livrare ale retururilor de marfa sunt suportate exclusiv de dvs.,
 3. d)  În vederea returnării produselor, vă rugăm sa folosiți serviciile unei firme de curierat rapid.

Adresa la care se returnează produsele cumpărate de pe www.irinaschrotter.com și este : S.C. EXCLUSIV COMP SRL., Iași, str. Bucium nr. 34, Secția II, etaj 1, camera S2, județul Iași

 1. e)     Restituirea contravalorii produselor returnate de dvs. se face intr-un interval de 14 zile calendaristice de la data la care produsele ne-au fost efectiv returnate. Rambursarea sumei se face prin virarea acesteia în contul indicat de dvs. în formularul de retur, în cazul în care ați achitat comanda ramburs sau direct in contul asociat cardului dvs., atunci când ați efectuat plata comenzii online.

Astfel, vă aducem la cunoștință faptul că vor fi refuzate coletele care conțin produse în altă stare decât cea în care au fost livrate, cele a căror returnare nu a fost notificată în prealabil printr-o declarație de retragere din contract neechivocă, precum și cele care conțin produse uzate sau deteriorate în orice mod fie de către dumneavoastră fie în timpul transportului sau ca urmare a ambalării necorespunzătoare.

În situația în care doriți să schimbați produsul cu o altă culoare/mărime, vă rugăm să ne contactați în prealabil prin email la adresa sales@irinaschrotter.com în care veți specifica foarte clar numărul comenzii, numele dvs. și produsul pe care îl doriți la schimb. Orice schimb de produs în aceste condiții se poate face doar in limita stocului disponibil.

Vă aducem la cunoștință că și în situația în care doriți înlocuirea unui produs va trebui să respectați în totalitate obligațiile ce vă revin în cazul returnării produsului pe care doriți să îl schimbați – așa cum sunt aceste obligații prevăzute în prezenta secțiune.

La primire, coletul returnat va fi verificat de către reprezentanții SC EXCLUSIV COMP SRL pentru a se constata dacă îndeplinește condițiile mai sus menționate, în caz contrar acesta va fi refuzat. Precizăm faptul că verificarea coletului returnat va fi realizată în mod amănunțit și va fi documentată de către reprezentanții SC EXCLUSIV COMP SRL și prin imagini fotografice.